BINNENKORT MEER INFORMATIE!

De positie van Stichting Woonzorgcentrum De Beyart binnen het nieuwe Woonzorglandschap

14 juli 2021

Met de verkoop van het gehele Beyart complex in 2020 door de Broeders FIC aan een investeringsgroep, is de Stichting Woonzorgcentrum De Beyart, als zelfstandig opererende organisatie voor verzorging en verpleging, in nieuw vaarwater beland. Afgelopen voorjaar ondertekende de stichting een vast huurcontract met de nieuwe beheerder, Rosewood Group, waarmee een langdurige woonzekerheid op het complex gegarandeerd blijft. Het huidige woonzorgcentrum blijft gedurende de transitie op het complex haar zorgtaken uitvoeren. Daarom wordt het project gefaseerd uitgevoerd, met grote aandacht voor het welzijn en de veiligheid van haar bewoners, medewerkers en bezoekers. 

Samen met de beheerder bepaalt de stichting, op basis van een programma van eisen en wensen, hoe het gedeelte van de toekomstige gebouwen waarin het Woonzorgcentrum De Beyart in de toekomst haar intrek in zal gaan nemen, zal worden ingericht. De actuele wettelijke bouwrichtlijnen voor verzorging en verpleging dienen daartoe als basis. Zo zal de stichting haar missie als uniek woonzorgcentrum in de binnenstad, exclusief toegankelijk voor mensen met een WLZ-indicatie, als vanouds met liefde gaan voortzetten in een moderne woonsetting, maar met behoud van de sfeer van weleer. Integraal onderdeel van het aangenaam wonen op De Beyart is altijd verbonden geweest met haar bijzondere kloosterkarakter en intramurale high-end services zoals een interne eigen keuken met restaurant waar ook bezoekers welkom zijn, een interne wasserij en schoonmaakservice. Als dagbesteding zijn zowel De Sociéte op De Beyart als De Schark aan de Mergelweg een begrip geworden voor veel Maastrichtenaren. Het woonzorgcentrum levert bovendien ook extramurale zorg voor thuiswonenden. 

Na de transitie van het gehele complex tot Woonzorglandschap zullen er ook particulieren met een bepaalde zorgbehoefte op het complex komen wonen in speciaal daarvoor toegeruste woonzorgappartementen, enkel voor de verhuur. Het huidige Woonzorgcentrum De Beyart onderzoekt in afstemming met de beheerder de haalbaarheid om vanuit haar expertise in het verlenen van verzorging, welzijn en algemene ondersteunende faciliteiten diverse voorzieningen te gaan delen met de zorgappartementen. Meer informatie op www.debeyart.nl. 

Stichting Woonzorgcentrum De Beyart